Aknés bőr és akne utáni hegekAz arc és sok esetben a hát, vállak, mellkasi régiót is érintő, gyulladt bőrtünetekkel rendelkező aknés bőr kezelésének megkezdése minél előbb javasolt, nem csupán a gyulladás mérséklése miatt, hanem a későbbi hegesedéssel járó szövődmények elkerülése céljából is.

 

Pattanásos tünetek leggyakrabban serdülőkorban jelennek meg, azonban nem szabad a tüneteket természetes folyamatként kezelni, mivel a bőrtünetek hosszasan elhúzódhatnak és késői hegesedéssel járó állapotot is eredményezhetnek, amelynek kezelése nehezebb, mint egy néhány hetes kezdődő pattanásos állapot megszüntetése. Aknés tünetek későbbi életkorban is megjelenhetnek akár pubertáskori előzményekkel vagy ezek nélkül is. Ilyen esetben szükség lehet egyéb vizsgálatokra is a bőrgyógyászati véleményezésen túl.

 

                        

Aknés bőr 1 alkalom TCA peeling után                                  Aknés bőr kezelése hatóanyaggal
                                                                                          kombinált dermafix eszközzel

 

A fokozott faggyútermelés szabályozása és a gyulladt bőrtünetek kezelése a therápia célja. Számos külső és belső kezelési lehetőség áll rndelkezésünkre az akne terápiájában, pl.: helyi faggyútermelést szabályozó, gyulladáscsökkentő, hámlasztó hatású készítmények, belsőleg adott hasonló hatású gyógyszerek, savas hámlasztás, stb. A folyamat súlyosságától és a páciens korától, nemétől, aktuális élethelyzetétől(pl. gyermektervezés) függően választom meg a terápiát.

 

A gyulladás csökkentését követően a bőr gyógyulhat teljesen tünetmentesen, általában akkor, ha a kezelés időben lett megkezdve és az akne kevésbé súlyos formában zajlott. Amennyiben súlyosabb fokú akne volt jelen és a kezelést sem kezdték meg időben kialakulhatnak heges rekciók. Az arcon általában besüppedt hegek formájában, sötétebb foltokkal jelentkeznek a pattanásosság maradványtünetei, melyeket több módszerrel is lehet kezelni, pl. hatóanyag bejuttatással kombinált tűs kezelés, peeling, peeling és tűs kezelés kombinációja. A kezeléseket az aktuális tünetnek megfelelően a konzultáció során választom meg.

 

A kezeléseket minden esetben érdemes otthoni bőrápolással kiegészíteni, az ehhez szükséges termékekről, ezek alkalmazásának lépésiről részletesen tájékoztatom a pácienseket a konzultáció és a kezelések során.

 

ZO termékek otthoni alkalmazásának eredménye aknés bőrön (zoskinhealth.hu)Kapcsolatfelvétel