Rozácea

Főként világos bőrű egyéneken megfigyelhető betegség, melynek több klinikai formája is ismert, ezek közül a két leggyakrabban előforduló formát foglalom össze.

 

A kipirosodással, felszínes, apró értágulatokkal járó formában az arc kivörösödése kezdetben rövid ideig áll fenn, bizonyos kiváltó tényezők hatására(pl.: meleg, stressz,, fűszeres ételek, koffein, stb.), azonban az idő előrehaladtával a kivörösödés egyre hosszabb ideig áll fenn, akár állandósulhat is. Gyakran társul a tünetekhez ödéma.

 

A rosácea egy másik formájában pattanásszerű csomók jelennek meg az arcon, melyekből nem ürül genny. Kezdetben kevesebb, majd egyre több ilyen tünet jelenik meg. Gyakran összekeverik a betegek aknéval, és ennek megfelelő hozzáférhető készítményekkel próbálkoznak, melyek a bőrtünetek további irritációját, következményes romlását idézik elő.

 

A rosáceás bőr kezelése gyakran kihívást jelentő feldat. A csupán értágulatos, kipirosodó formában az érstruktúrákat megcélzó készülékekkel érhetünk el javulást (ALMA Rejuve készülék Dye-VL technológia) a megfelelő dermokozmetikumok használata mellett, a csomókkal járó formában gyakran belső kezelés is szükségessé válhat.

 

ZO termékek otthoni alkalmazásának eredménye rozáceás bőrön (zoskinhealth.hu)

 Kapcsolatfelvétel